Sportieve activiteiten in zomer en winter – Gîte – Chambre d'hôte – Hautes Alpes – La Tulipe

algemeen De omgeving van Savines le Lac is een perfecte uitvalsbasis voor bijna alle takken van sport. De diversiteit van sporters loopt uiteen van de wandelaars, die vaak jaren achtereen terugkomen om te genieten van de uitgestrektheid en de rust en watersporters die op meer dan 500 km stromend water raften, kanoën, kajakken, of op het meer surfen of zeilen, tot aan de bergbeklimmers en parapenters die op een heel andere wijze genieten van de weidsheid en de overweldigende natuur.
Het grootste stuwmeer van Europa, dat gevoed wordt door de snel stromende bergrivieren, de Durance en de Ubaye,  zijn goed voor een grote verscheidenheid aan watersport.
Voor fietsers en mountainbikers zijn er volop sportieve uitdagingen en ook veel motorrijders kennen de Zuid-Franse Alpen als een uitdagend gebied om prachtige tochten uit te zetten.
Het Parc des Écrins, het grootste natuurpark van Europa biedt een veelheid aan sportieve activiteiten. 

algemeen De "Route des Grandes Alpes" is de ongeveer 700 kilometer lange route over de mooiste en de hoogste bergpassen van de Franse Alpen.
Vroeger was het ooit een vitale verbindingsweg, tegenwoordig is de route een doel op zich voor menig wielrijder of fietser.
Wintersporten
algemeen In de winter zijn in het departement Hautes Alpes vanaf Queyras tot Devoluy en van Briançonnais tot aan Vallonite meer dan dertig skigebieden te vinden. Het is mogelijk om allerlei vormen van skiën, zelfs parapenteskiën, hier uit te oefenen in een omgeving van authentieke chalets, alpenweiden en sledetochten.
Vanuit ons dorp Savines le Lac is het 20 minuten rijden naar het familiare skigebied Réallon.
Het meer mondaine skigebied Les Orres ligt op 45 minuten rijden.
Wilt u meer weten over het skigebied Réallon klik dan hier.
Voor uitgebreide informatie over het skigbied Les Orres klik dan hier.