Te koop

Wegens gevorderde leeftijd verkopen wij ons nieuw gebouwde huis in Savines-le-Lac met onbelemmerd vrij uitzicht over het meer Lac Serre Ponçon en tegen het bergmassief van het Parc des Ecrins. Circa 12 jaar geleden werd ons huis gebouwd, ontworpen door een Franse architect maar indringend door ons beïnvloed als het ging om ons (Nederlandse) inzicht met betrekking tot ruimtes, afmetingen van de ramen en deuren, breedte van trappen etc.

Het resultaat: één groot familiehuis of simpel te splitsen in 3 apart te bewonen appartementen. Geschikt voor een grote familie maar ook geschikt voor verhuur of exploitatie van een B & B..

Ons huis is gelegen in het quartier Saint Ferreol, in een toeristische dorp met 1.155 inwoners waarvan er 1110 permanent wonen, gelegen op een hoogte van tussen de 782m en 840m.

Het dorp Savines-le-Lac ligt ongeveer dertig kilometer van Gap, hoofdstad van het departement Hautes Alpes. De gemeente wordt doorkruist door de RN 94 die Gap met Briançon verbindt, en met Italië door de Col de Montgenèvre. Ons dorp Savines-le-Lac kreeg verschillende labels, zoals: • erfgoed van de XXe eeuw, • blauwe vlag, • land van kunst en geschiedenis • en beloond in de wedstrijd van steden en dorpen met bloemen: twee bloemen.

In het dorp vindt men alle nuttige winkels (apotheek, bakkers, slagers, supermarkt, restaurants, etc ...), diverse huisartsen, een crèche, een basisschool voor 110 leerlingen, een multicultureel centrum waarin La Poste is ondergebracht, het VVV-kantoor, het moderne onderkomen van de brandweerlieden, enz.

In de omgeving liggen twee ski-oorden: Réallon en Les Orres. Het historische stadje Embrun ligt op 10 km afstand en Gap, de hoofdstad van de Hautes Alpes, ligt op 25 km afstand. De afstand naar de kust (Nice en vliegveld Marseille) is circa 2 1/2 uur rijden

Naast een geweldige natuur met adembenemende vergezichten en mooie dorpjes ligt er in de Franse Alpen een enorm gevarieerd wegennet om prachtige en uitdagende tochten te maken, met de auto of de motor, maar natuurlijk ook per fiets. Het rijden over deze bergwegen is fantastisch, tenminste voor degenen die houden van veel bochten, avontuurlijke weggetjes die soms wat aan de smalle kant zijn, korte haarspeldbochten, steile afgronden en soms pittige afstanden. .

 In het hartje van de Hautes-Alpes ligt het zonovergoten Lac de Serre Ponçon. Het meer ligt op 750 meter hoogte heeft een oppervlakte van 29 km2 en is daarmee het grootste kunstmatige meer van Europa. De dam (gebouwd tussen 1955 en 1961) is 124 mtr. hoog en 630 mtr. breed. Aan de oevers van het meer liggen drie gemeenten: Embrun, Chorges en Savines-le-Lac. In totaal 1500 mensen moesten verhuizen voor de aanleg van het meer. Een van de twee dorpen die verplaatst zijn was Savines, nu ons dorp Savines-le-Lac. Het andere dorp, dat geheel verdwenen is, heette Ubaye, zoals de zijrivier die in het meer samenvloeit met de Durance. Het 20 km lange stuwmeer is meer dan 29 vierkante km groot en bevat bij hoog water meer dan 1,2 miljard kubieke meter water. Dit alles wordt gebruikt voor de opwekking van elektrische energie. In en achter de dam zijn voorzieningen getroffen voor de opwekking van 700 miljoen kilowattuur per jaar. Een andere functie van de dam was het bedwingen van de rivier Durance, waarmee ook irrigatie en drinkwatervoorziening gewaarborgd werden.

De omgeving van Savines le Lac is een perfecte uitvalsbasis voor bijna alle takken van sport.
De diversiteit van sporters loopt uiteen van wandelaars, die vaak jaren achtereen terugkomen om te genieten van de uitgestrektheid en de rust en watersporters die op meer dan 500 km stromend water raften, kanoën, kajakken, of op het meer surfen of zeilen, tot bergbeklimmers en parapenters die op een heel andere wijze genieten van de weidsheid en de overweldigende natuur.
Het grootste stuwmeer van Europa, dat gevoed wordt door de snel stromende bergrivieren de Durance en de Ubaye, is goed voor een grote verscheidenheid aan watersport.
Voor fietsers en mountainbikers zijn er volop sportieve uitdagingen en ook veel motorrijders kennen de Zuid-Franse Alpen als een uitdagend gebied om prachtige tochten uit te zetten.
Het Parc des Écrins, het grootste natuurpark van Europa biedt een veelheid aan sportieve activiteiten.