Techniek

energielabelHet huis werd recent gebouwd volgens de nieuwste bouwvoorschriften, zoals aardbevingsbestendig en energiezuinig door toepassing van moderne technieken en gebruik van hoogwaardig isolatiemateriaal

Energiezuinig

Gasgestookte centrale verwarming

600 liter boiler op zonnepanelen

Vloerverwarming

Centraal stofzuigersysteem

Mechanische ventilatie

Satellietontvangst

Aansluiting riolering

Energiezuinig: Het energielabel bevestigt door de classificatie B dat ons huis het predicaat verdient van "energiezuinige woning" en de classificatie C impliceert "een lage broeikasgasemissie".

Verwarming: Op de totale oppervlak van de begane grond is vloerverwarming. In de overige ruimten hangen radiatoren. De verwarming wordt gevoed door een gasgestookte Weishaupt-installatie. In de huiskamer is nog een sfeervolle houtkachel (JANUS).

 

Sanitair: Op het dak zijn zonnepanelen die een 600 liter boiler verwarmen. Tijdens de zomer produceren de zonnepanelen voldoende warm sanitair water voor al onze gasten.

 

Centraal sofzuigersysteem: In de berging van het souterrain is de centrale unit van een stofzuiger gemonteerd. Op ieder woonniveau zijn aansluitpunten voor de centrale stofzuiger. Slechts de slang aansluiten ........de container wordt één keer per jaar geleegd.

Mechanische ventilatie: Op ieder woonniveau is een apart aangesloten en te bedienen mechanische ventilatie-unit gemonteerd.

Satellietontvangst: Op ieder woonniveau is een centrale aansluiting voor TV ontvangst via de satelliet en geschikt voor ontvangst van Nederlandse (Canal Digitaal) en Franse (TNT) zenders.

Het huis is aangesloten op de centrale riolering.