Chambre d'hôte, Gîte, B&B, Appartement in de Hautes Alpes: ontspannen en sportieve vakanties

Visite virtuelle HD Media

Uw gastvrouw en gastheer van La Tulipe zijn Alie en Hans Huizer.
Zij komen al vanaf 1994 in deze omgeving.
Zij bouwden samen met vrienden eigenhandig hun huis in Le Sauze du Lac. Nadat zij dit verkocht hadden, lieten zij hun nieuwe huis in Savines le Lac bouwen.
Groot genoeg, ook voor de kinderen en kleinkinderen. Omdat die er niet altijd zijn, is het idee geboren, de beschikbare ruimte te gaan verhuren.
Nu terug kijkend op hun ervaring, kunnen zij alleen maar zeggen dat dit een fantastische goede keus is geweest.
Gasten ontvangen, van allerlei nationaliteiten en het ze zo goed als mogelijk naar de zin maken, ervaren ze als een fantastische en vooral dankbare job.
Hun gastenboek staat vol lovende verhalen over hun gastvrijheid en hun verrassende ontbijt dat zij serveren voor B & B gasten.
Ter illustratie verwijzen zij graag naar de reacties, die bezoekers plaatsten op Trip Advisor.

Fransen uit de grote steden zoals Parijs, Lyon, Grenoble etc. hebben de zuidkant van de Franse Alpen gekozen als hun favoriete vakantieplek.
Er zijn veel redenen waarom zij voor dit stukje Frankrijk kozen; het klimaat is wellicht de belangrijkste reden.
Statistisch gezien maar liefst 300 dagen zon per jaar!
Echte zomers, warm, maar niet benauwd!
Echte winters, sneeuw en vorst, maar geen vochtige koude.
In de winter buiten in de zon en uit de wind je broodje eten is geen uitzondering.
U vindt ons nieuw gebouwde huis in het dorpje Savines le Lac, op loopafstand van winkeltjes en restaurants, maar ook van het bewaakte strandje en het haventje aan het grootste stuwmeer van Europa, het Lac Serre de Ponçon.
Vanuit het appartement heeft u aan de noordkant een overweldigend onbelemmerd vrij uitzicht over het meer en kijkt u naar het bergmassief van het nationale Parc des Écrins.
Aan de zuidkant kijkt u vanuit het appartement naar de top van de Pic de Morgon, 2400 mtr.
Voor al uw dagelijkse boodschappen kunt u te voet naar de plaatselijke supermarkt en de warme bakkers.Op dinsdag en vrijdag is er een gezellige markt.

Het historische stadje Embrun ligt op 10 km afstand en Gap, de hoofdstad van de Hautes Alpes, ligt op 25 km afstand.
De afstand naar de kust (Nice en Marseille) is circa 2 1/2 uur rijden
Naast een geweldige natuur met adembenemende vergezichten en mooie dorpjes ligt er in de Franse Alpen een enorm gevarieerd wegennet om prachtige en uitdagende tochten te maken, met de auto of de motor, maar natuurlijk ook per fiets.
Het rijden over deze bergwegen is fantastisch, tenminste voor degenen die geen hekel hebben aan heel veel bochten, avontuurlijke weggetjes die soms wat aan de smalle kant zijn, korte hairpins, steile afgronden en soms pittige afstanden.